FEMEIA LUI DUMNEZEU 
 FEMEIA LUI DUMNEZEU
Preț vechi:  20.00 Lei
Preț: 16.00 Lei
Stoc:  stoc
Autor:  Diksha Devi

Editura:  Venusiana
Anul lansării:  2012
Format: 
Pagini:  224
ISBN:  978-973-88634-6-4

Rating

Dă un Rating

Femeia Lui Dumnezeu este o carte de pionierat. Pentru că abordează o temă destul de rară în publicațiile moderne - aceea a femeii spirituale.

Pornind de la ideea că femeia este în sine o expresie a Eternului Feminin, a Mamei Divine, rândurile acestei cărți abordează atât conceptele filozofice care motivează necesitatea trezirii spirituale a femeii, cât și metode practice, concrete în vederea unei revoluții interioare pentru acele femei care își pot deschide deschide mintea și sufletul către o astfel de perspectivă.

Ideea centrală a cărții este aceea că femeia are ca primă necesitate descoperirea faptului că adevăratul ei centru este și rămâne pentru totdeauna Tatăl Ceresc, Dumnezeu. Asumarea conștientă a identității ei feminine reale - aceea de expresie a Mamei Divine este calea către acest ţel.

Cititoarele vor regăsi și scurte biografii ale unor modele spirituale feminine: femei care au ales să-și trăiască viața într-o completă devoțiune față de Divinitate: Ma Ananda Moyi, Mira Bai, Saradha Devi, Amma, etc.

Această carte este un început de drum și o invitație pentru orice femeie care dorește să deschidă în viața ei o fereastră către o altă dimensiune - cea a relației ei cu Dumnezeu.

pag.10

Credem nestrămutat în viaţă

Femeia spirituală renunţă la nevoia de control asupra a tot şi a toate. Astfel descoperă vidul beatific, cel în care propria sa viaţa îşi are sursa, cel care se află deopotrivă înlăuntrul său şi în întreaga Fire. Această profundă experienţă a libertăţii o descătuşează la cel mai adânc nivel şi de aceea ea poate cu uşurinţă apoi să se dezvăluie în toată puritatea, verticalitatea sa, detaşată, independentă întru spirit.

Libere de obiceiul victimizării

Femeia spirituală recunoaşte că este co-autor al istoriei pe această planetă, nu o victimă a epocilor. Îşi asumă întreaga responsabilitate pentru propriile înţelegeri, pentru alegerile sale trecute şi actuale.
Fără vinovăţie, acest sentiment de responsabilitate îi dă certitudinea că are puterea gigantică de a-şi crea prezentul şi de a sădi seminţele de aur ale unui viitor îndumnezeit.

Suntem emoţional-raţionale

În pofida faptului că emoţiile noastre pot fi adesea intense sau pe punctul de a ne copleşi, ne îndreptăm cu toată energia şi atenţia spre obiectivitate. Înţelegem că avem puterea de a alege dacă ne lăsăm pradă stărilor joase sau le alchimizăm perseverent. Ne folosim această alegere din ce în ce mai mult, din ce în ce mai rodnic. Nu ne mai lăsăm prinse în capcana fricilor şi a dorinţelor. Ne maturizăm emoţional pentru a ne reunifica interior şi a putea face saltul spre maturitatea spirituală.

Pe propriile picioare, fără de şovăire

Nu ne mai adaptăm temătoare răspunsurile şi acţiunile după imaginea altora despre noi, după judecăţile lor, nu ne mai înclinăm după cum bate vântul. Cultivăm o autonomie reală, întemeiată pe discernământul spiritual şi pe aspiraţia către detaşare şi elevare a conştiinţei.

Nu ne mai atrag jocurile de tip manipulator în relaţii, ne însetăm în schimb după simplitate, francheţe şi claritate în contactul nostru cu ceilalţi.

Renunţăm să folosim sexualitatea pentru a seduce

Înţelegem când avem tendinţa să ne identificăm cu puterea uriaşă a sexualităţii noastre. Privim cu luciditate impulsul de a ne folosi farmecul erotic pentru a subjuga sau a cuceri, în loc să comunicăm, să cunoaştem, să iubim, să ne dăruim.

Aspirând să renunţăm la această identificare, ne explorăm erotismul de pe un nivel mai înalt, sacralizându-l, regăsind în expansiunea simţurilor şi în intensitatea lor cea îmbogăţită o materializare a dorinţei de contopire şi reunificare a sufletului.

Pe de altă parte relaţia erotică nu mai este cel mai important criteriu al valorii noastre ca femeie. Cuplul se deschide spre dimensiuni mistice şi putem clădi  împreună cu iubitul comuniunea spirituală. Pe măsură ce ne transformăm profund atitudinea faţă de propria sexualitate descoperim şi cu ceilalţi oameni o profunzime a intimităţii care nu este deloc în legătură cu erotismul.

 

Evenimente

© 2017 Editura Venusiana. All rights reserved | Realizat de Webdesign